17.5.2022. 11:52
0
CPC ponovo zatražila plac za izgradnju saborne crkve u Crnoj Gori
Vladika Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo dopisom se juče obratio Glavnom gradu i gradonačelniku Ivanu Vukoviću molbom da se angažuje po pitanju parcele za izgradnju saborne crkve u Podgorici.

– Gospodine gradonačelniče, molimo Vas da založite Vaš autoritet kod Vlade Crne Gore i ponovo od nje zatražite da Vam dozvoli prijenos vlasništva placa označenog u DUP-u (UP 9) od 2.000 kvadratnih metara koji se nalazi na Gorici, na Crnogorsku pravoslavnu crkvu. Plac se nalazi unutar DUP „Nova varoš“ i namijenjenje za izgradnju vjerskog objekta. Namjeravamo da na njemu sagradimo sabornu crkvu – navodi se u obraćanju poglavara CPC, uz napomenu da je dopis slične sadržine, a istim povodom, uputio i predsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću,  piše CdM.



Odluka o prenosu prava svojine CPC-u na građevinsko zemljište u zahvatu DUP-a „Nova varoš 2“, odnosno u podnožju brda Gorica, usvojena je na sjednici Skupštine Glavnog grada 17. decembra 2020. godine.

Dan nakon toga, Vlada (Zdravka Krivokapića) poništila je odluku prethodne Vlade (Duška Markovića), kojom se dozvoljava Skupštini Glavnog grada da dodijeli plac CPC, kako je obrazloženo – zbog toga što je ta parcela predmet sudskog spora između države i Mitropolije crnogorsko-primorske Srpske pravoslavne crkve.


(Amer M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.