20.5.2022. 14:17
2
Milanović: Od 75 poginulih hrvatskih vitezova 30 je rođeno u BiH, dok ostali imaju porijeklo od tamo
Predsjednik Zoran Milanović poručio je na obilježavanju 31. obljetnice osnutka specijalnih snaga i Dana Zapovjedništva specijalnih snaga da su pripadnici tih postrojbi elita, na njih se gleda s posebnim očekivanjima i ugled im mora biti neokrnjen.

Treba pamtiti činjenicu da su od 75 poginulih vaših prijatelja, suboraca, hrvatskih vitezova, tridesetorica rođena u BiH, a od preostalih 45 vjerojatno ih pola ima porijeklo iz BiH, istaknuo je Milanović na svečanosti u delničkoj kasarni. 

Milanović je istakao da je to bilo vrijeme kada su Hrvatsku branili "sinovi iz malih sredina i gradova", dok je najmanje bilo onih iz centra Zagreba.

- Tih ljudi se Hrvatska se ne smije odreći. Ne smijemo se odreći njihove djece i potomaka. Oni su dio nas u drugoj državi i bit će u drugoj državi, ali nož u leđa im ne smijemo zabiti, poručio je predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Milanović je kazao i da se vrhunske vještine mogu najbolje stjecati u suradnji i interakciji s drugima, prenosi Index.hr.

- Mali narod i mala vojska ne može napredovati ako nije u stalnom kontaktu s onim što je vani, drugačije i otvoreno, to je sudbina i imperativ malih naroda, jer mali narod koji se zatvori u sebe degenerira, dodao je.

Ustvrdio je da "u svim tim savezima Hrvatska nije radi njih nego radi sebe".

- U životu, a posebno u nacionalnoj politici i sigurnosti važni su prioriteti, a njih određuje demokratski izabrana vlast, zaključio je Milanović.


(Admir O.)

 
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.