21.5.2022. 16:12
0
Ranko Krivokapić: Crnu Goru što prije uvesti u EU i obezbijediti bolji život građana
Crna Gora je od sticanja nezavisnosti napredovala, ali i propustila mnoge šanse, poručio je ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić povodom Dana nezavisnosti. Ipak naglašava da ne treba plakati za prolivenim mlijekom, već je potrebno Crnu Goru što prije uvesti u Evropsku uniju kako bi obezbijedili standard i bolji život naših građana, piše portal RTCG.

“Crna Gora bi bila mjesto susreta raznih zlih ideologija da nijesmo punopravna članica NATO-a, sada je bitno u EU obezbijediti demokratski standard a time i mnogo bolji život naših građana. Da smo danas u EU dvadeset puta bismo više pomoći dobijali od EU po glavi građana”, kazao je Krivikapić i ukazao na susjednu Hrvatsku.

“Pogledajmo Hrvatsku, šta to za nju znači, i to su te propuštene prilike, to je to istorijsko vrijeme koje nijesmo ugrabili, ali sada je prilika i sada je moramo ugrabiti da budemo u tom roku od dvije do tri godine u završetku pregovora, samim tim, suštinski punopravni član. Ja poslije svega što znam o stvaranju nezavisne Crne Gore, atlanske Crne Gore imam puno uvjerenje da mi to možemo da je to cilj koji je ostvariv”, kazao je Krivokapić.


(Amer M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.