25.5.2022. 20:50
0
Snažno nevrijeme zahvatilo sjever Hrvatske
Snažno nevrijeme zahvatilo je u srijedu poslijepodne sjever Hrvatske, a jaka kiša i grad veličine oraha padala je na području Varaždinske, Međimurske i Krapinsko-zagorskog kantona.

Grad je zahvatio i područje grada Varaždina, a  najgore je na istoku Varaždinske županije u Općini Veliki Bukovec  gdje su oštećeni brojni objekti.

Načelnik Franjo Vrbanić izjavio je za Hinu da je nevrijeme općinu zahvatilo nešto prije 18 sati.

"Mislim da nema kuće i privrednog objekta, plastenika, staklenika koji nema štete, a štete su nemjerljive jer je padao grad gotovo veličine narandže. Upravo pregledavamo teren. Nažalost nije dobro. Obavijestili smo sve službe i vidjet ćemo nakon obilaska terena tačno što ćemo i otkuda krenuti. Nema objekta koji nije oštećen, rekao je Vrbanić.


(Fena / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.