9.6.2022. 19:38
0
Abazović: Ukrajina treba dobiti status kandidata za EU
Premijer Crne Gore Dritan Abazović kazao je u četvrtak u telefonskom razgovoru s predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskijem kako očekuje da će Ukrajina uskoro dobiti status kandidata za članstvo u EU.

"Nadamo se da će Ukrajina dobiti status kandidata za ulazak u EU, a Crna Gora kao lider u pregovaračkom procesu spremna je pružiti neophodnu stručnu i političku pomoć", rekao je Abazović.

On je podsjetio da je Crna Gora osudila agresiju Ruske Federacije na  Ukrajinu, te rekao da od samog početka pruža otvorenu podršku Ukrajini. Također je Abazović upoznao Zelenskija i s brojem ukrajinskih izbjeglica koji je Crna Gora primila te naveo da se radi o skoro 2 posto populacije, prenosi Radiotelevizija Crne Gore.

Zelenskij je pozvao Abazovića da u što skorije vrijeme posjeti Kijev, što je crnogorski premijer prihvatio te je rekao da će predložiti čelnicima zemalja zapadnog Balkana da zajednički posjete glavni grad Ukrajine i i time joj pruže podršku. 

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.