19.6.2022. 9:00
0
Abazović poručuje: Čim Srbija dobije premijera, pozvaću ga u posjetu Crnoj Gori
Premijer Dritan Abazović govorio je sinoć o periodu uoči članstva Crne Gore u NATO.

“Kako je DPS vodio tu kampanju, dobro je da smo i u NATO”, rekao je Abazović, dodajući kako je tada “učestvovao u debati” o članstvu. Dodao je da je 1999. godine u Murinu počinjen zločin.

“To su nevini ljudi, građani Crne Gore koji su ni krivi ni dužni stradali, kao što su hiljade ljudi stradale na prostorima bivše Jugoslavije… Ako imamo situaciju da se desilo bombardovanje i da su pogođeni civili, to ne možemo da osporimo, želim da vidim kako porodicama žrtava možemo da pomognemo”, kazao je on gostujući na Prvoj.


Srbija bi, kako je istakao, bila “velika lokomotiva” za sve u regiji kada bi se okrenula Zapadu. Pozvaće premijera Srbije u posjetu Crnoj Gori čim bude izabran.

“Čim Srbija izabere novog premijera, odmah ću ga zvati da dođe u zvaničnu posjetu Crnoj Gori”, zaključio je Abazović.


(Amer M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.