6.7.2022. 12:45
0
U Crnoj Gori očekuju se blokade ako bude usvojen Temeljni ugovor sa SPC: Policija neće biti u stanju pripravnosti
Crnogorska Uprava policije demantirala je navode da će organizacijske jedinice biti u stanju pripravnosti u četvrtak i petak za kada je grupa građana Cetinja najavila blokadu prometa u toj zemlji ako bude usvojen Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

Vladina komisija bi u četvrtak, a crnogorska Vlada u petak trebala razmatrati Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom. Grupa građana Cetinja pozvala je vladu da odustane od tog ugovora ili će u protivnom blokirati promet Crnoj Gori.

“Niko od rukovoditelja Uprave policije nije dao bilo kakvo naređenje organizacijskim jedinicama u odnosu na pripravnost i pripremu intervencijske opreme za četvrtak i petak”, priopćeno je iz Uprave policije.

Crnogorski predsjednik Milo Ðukanović jučer je kazao da vlada ne treba žuriti s odlukom o potpisivanju temeljnog ugovora sa SPC te dodao da aktualna verzija ugovora nije prihvatljiva za Demokratsku partija socijalista na čijem čelu Ðukanović.

Temeljni ugovor sa SPC tako će se u četvrtak naći pred Povjerenstvom za politički sustav, kojim predsjedava potpredsjednik vlade i ministar obrane, Raško Konjević (SDP).

Iako spomenuto povjerenstvo odlučuje većinom glasova prisutnih članova, premijer ima pravo materijal uvrstiti na dnevni red sjednice vlade iako nije dobio podršku tog povjerenstva.

Iz Abazovićevog kabineta za podgoričke Vijesti su potvrdili da će vlada o temeljnom ugovoru odlučivati kvalifikacijskom većinom, iako to nije predviđeno Poslovnikom, ali jeste koalicijskim sporazumom stanaka nove vlasti.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.