13.7.2022. 21:06
0
Apokaliptične scene kod Šibenika - Veliki požar progutao 20-ak kuća, stigla i vojska: Gradom odjekuju sirene, kao u ratu
Veliki požar, koji je jutros oko 11 sati izbio između Vodica i Šibenika, progutao je 20-ak kuća, potvrdili su iz Vatrogasne jedinice Šibensko-kninske županije.

Darko Dukić, komandant Vatrogasne jedinice Šibensko-kninske županije, potvrdio je riječi stanovnika ovog područja da je ovaj požar gori od onog iz 1986. godine.

- I tada je gorjela kao i sada, velika borova šuma, ali ovo je sad gori požar. Krenuo je iz Zatona, 7-8 km na Benkovačkoj cesti, išao je u pravcu Vodica. Kad je puhnuo jaki maestral, vjetar je vatru bacao 500-600 metara pa sve do kilometar i u samo desetak minuta od izbijanja, požar je došao u samo mjesto Zaton, rekao je Dukić.

On je dodao kako je stanje teško, te da vatrogascima predstoji duga noć.

Na ispomoć oko 150 vatrogasaci poslani su vojnici, njih 25, dok se vatrenoj stihiji suprotstavljaju i stanovnici Šibenika. Svjedoci događaja kažu da Šibenikom odjekuju sirene, te da ih to podsjeća na ratne dane i slike apokalipse.

Požar gasi tri kanadera, a na požarište je usmjeren i četvrti. Nastradalo je i mjesto Raslina gdje također ima metrijalne štete, pišu hrvatski mediji.

U Zaton je, u večernjim satima, stigao i hrvatski premijer Andrej Plenković.

(A. Balićevac)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.