7.8.2022. 8:46
0
Nakon duge bolesti: Preminuo oznati novinar i urednik Antun Masle
Nakon duge bolesti u 66. godini je preminuo Antun Masle, glavni urednik Dubrovačkog vjesnika, ratni reporter i novinar s dugogodišnjim iskustvom u printanim i elektronskim medijima.


Antun Masle rođen je 24. studenoga 1956. u Baru. Prve novinarske korake napravio je u omladinskom tisku, da bi se zatim kao sportski novinar zaposlio u Dubrovačkom vjesniku, piše Index.hr.

Godine 1988. prelazi u Slobodnu Dalmaciju, najprije kao sportski novinar, a onda i kao izvanredan ratni reporter s dubrovačkog ratišta. Napravio je niz visokovrijednih reportaža o stanju na jugu Hrvatske u najkritičnijem ratnom periodu, od 1991. do 1992. godine. 

U nastavku karijere prešao je u zagrebački politički sedmičnjak Globus, u kojem se od 1994. bavi reportažama sa svih velikih kriznih žarišta u regiji i svijetu. U drugoj polovini devedesetih godina izvještava o događajima u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji, Kosovu, piše reportaže o ruskim vojnicima zarobljenima u Čečeniji, izvještava o sukobima u Albaniji.

Radio je intervjue s poznatim svjetskim političarima, poput Lecha Wałęse ili s poslovnim ljudima kao što je Aleksandar Lebedev. Godine 2006. imenovan je na mjesto urednika informativnog programa Nove TV, gdje ostaje sljedećih pet godina. Od 2012. ponovno je u Dubrovačkom vjesniku, gdje je od 2017. godine preuzeo dužnost glavnog urednika, navodi portal "Avaza". 


(Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.