18.8.2022. 23:00
0
Policajac preuzeo krivicu za prijatelja koji je pijan slupao BMW i pobjegao
Saobraćajnu nesreću koju je počinio njegov prijatelj, policajac je svojim kolegama pokušao skriviti na sebe.

Njegov prijatelj je vozio pod uticajem alkohola, prenosi Crna-hronika.info. 

Nesreća se dogodila 27. aprila, kada je prijatelj zadarskog policajca navečer slupao BMW u Gračacu i udaljio se s mjesta događaja, saopćili su jučer iz PU zadarske.

Neistinite tvrdnje

Policajac je osumnjičen za počinjenje kaznenog djela ovjeravanje neistinitog sadržaja. Policajac je, kada je saznao za nesreću, u namjeri da pomogne vozaču BMW-a, došao na mjesto događaja prije policije.

– Policijskim službenicima predstavio se kao osoba koja je upravljala automobilom koje je učestvovalo u prometnoj nesreći o čemu su policijski službenici sastavili odgovarajuću dokumentaciju. U namjeri dovođenja nadležnog tijela u zabludu, svojim vlastoručnim potpisima ovjeravao je dokumentaciju prometne nesreće, iako je znao da ovjerava neistinite tvrdnje, odnosno da on nije sudjelovao u prometnoj nesreći kao vozač automobila – navode iz PU zadarske.

Ovjeravanje neistinitog sadržaja

– Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru. S obzirom da je osumnjičenik policijski službenik, koji je bio van službe, udaljen je iz službe te je u tijeku pokretanje disciplinskog postupka zbog teže povrede službene dužnosti – saopćili su iz PU zadarske.

Ovjeravanje neistinitog sadržaja je kazneno djelo zbog kojeg se može dobiti kazna zatvora od šest mjeseci pa do pet godina, prenosi Crna-hronika.info.  

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.