25.8.2022. 14:52
0
"Pucao mu je u glavu" - Na Zrću ubijen ‘Škaljarac’: Izašao iz kluba u društvu bivše srpske misice, ubica mu prišao s leđa
Goran Vlaović (32) za kojeg crnogorski mediji navode da je bio pripadnik tzv. “škaljarskog klana” već je izašao iz kluba. Bio je možda 15 do 20 metara od ulaza, u društvu djevojke s kojom je viđan i prethodnih dana, bivše srpske misice, kad mu je ubica prišao s leđa i iz pištolja s prigušivačem hladnokrvno ispalio hitac u vrat.

I dok je Vlaović pao kao pokošen, ubica je počeo bježati od kluba, te je u bijegu i odbacio pištolj.

Nije daleko odmakao jer su zaštitari brzo dojavili njegovo kretanje i “uletio” je interventnim policajcima koji su ga svladali i uhapsili.

Prepričao je to sagovornik Jutarnjeg lista upućen u događaj koji se jutros odvio u noćnog kluba u Kolanjskom Gajcu na Pagu, na području Katarelca.

Teško ranjeni Vlaović nije na mjestu ostao mrtav već je preminuo u kolima Hitne pomoći. Zasad sve ukazuje na to da se radi o naručenom ubistvu.

“Pa to je Goran, to je Goran!”, vikalo je nekoliko osoba koje su se zatekle ispred kluba, što očito znači da je Vlaović prije nego je ubijen, bio u društvu više osoba koje su ga poznavale.

On je, kako nam je reklo nekoliko sagovornika, već danima bio na Pagu i u društvu djevojke i još nekih osoba tih je večeri bio viđan i u nekim drugim noćnim klubovima.

Navodno je bio i praćen i tek se treba ustanoviti je li bio samo pod paskom “egzekutora” koji je trenutno na ispitivanju u zadarskoj policiji ili je u tome učestvovalo i više osoba.

Iako se spominjalo da je bilo sukoba i u klubu prije nego se dogodilo ubistvo, vrlo brzo se ustanovilo da to nije tačno.

Policija je već izuzela snimke nadzornih kamera, a postoje i brojne snimke onih koji su se oko 6 sati zatekli ispred kluba i snimali smrtno ranjenog Vlaovića i osobe koje mu pokušavaju pomoći.

“Ubio je čovjeka. U glavu mu je pucao, u glavu!”, čuje se na jednoj od snimaka.

Vlaović, prema policijskim izvorima slovi za bliskog člana “škaljarskog klana”, a crnogorskoj policiji otprije je poznat i on, ali i egzekutor koji je Vlaoviću pucao u glavu.

Šta je tačan motiv zbog kojeg je Vlaović likvidiran u klasičnoj “sačekuši” policija istražuje.

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.