25.8.2022. 22:22
0
Ko je Goran Vlaović pripadnik škaljarskog klana koji je likvidiran jutros na Pagu: Optužen da je učestvovao u ubistvu vođe 'Delija'
Navodni pripadnik škaljrskog klana Crnogorac Goran Vlaović (38) muškarac je koji je rano jutros brutalno likvidiran ispred kluba u Pagu u Hrvatskoj. Njega je, kako se vjeruje, hicem u vrat ubio mladić iz Srbije koji je nakon zločina uhapšen.

Pripadnik škaljarskog klana ubijen je ispred kluba u kom je bio do ranih jutarnjih sati. Upucan je u glavu pred djevojkom, bivšom misicom Draganom Banić, ali i brojnim svjedocima koji su odmah pokušali da ga reanimiraju i zaustave obilno krvarenje iz glave, međutim Vlaović je u kolima Hitne pomoći, na putu do bolnice, preminuo.

Kako su objavili hrvatski mediji, taman kada su Vlaović i misica izašli iz kluba i odmakli 20 metara, egzekutor mu je prišao s leđa, i u vrat mu uspalio hitac iz pištolja sa prigušivačem. Na mjestu zločina ostali su veliki tragovi krvi, a napadač, državljanin Srbije, ubrzo je uhapšen i nalazi se u pritvoru. Hrvatski MUP o njemu nije htio da kaže ništa, sem da je istraga u toku.

Osumnjičeni za ubistvo Gorana Vlaovića (28) je Duško Tanasković (28) iz Kragujevca koji je inače na tjeralici crnogorske policije. Ubica se dao u bijeg dok je vladao opšti metež, ali je zanimljivo da se, kako se i vidi pri kraju snimka, ubica vratio na mjesto zločina, najvjerovatnije da bi provjerio da li je likvidacija uspjela. 

Učestvovanje u likvidaciji “delije”


Likvidirani Vlaović od ranije je poznat organima reda, kako u Crnoj Gori, tako i u Srbiji. O njemu su mediji prvi put izveštavali još 2010. godine kada je imao svega 25 godina, i kada je bio optužen da je učestvovao u ubistvu Beograđanina Marka Vesnića, zvanog Buca (29), inače jednog od tadašnjih vođa “delija”.

Za ovaj zločin bili su optuženi Vlada i Dušan Roganović, Dražen Čađenović. Istra trojka bila je optužena i za pokušaj ubistva Vesnićevog kuma Ivana Markovića Ćilija, koji je u napadu na vođu “delija” ranjen. Sada ubijeni Vlaović tada je bio osumnjičen da je pomogao počiniocu da pobjegne nakon izvršenog zločina.

Ubistvo vođe “delija” dogodilo se 24. jula 2009. godine u Igalu. Vesnić sjedio na klupi, Vladimir Roganović i Čađenović su ga navodno uhvatili za ruke, pri čemu je Vesniću jedan od njih zadao više udaraca nožem u lijevu podlakticu i natkoljenicu, dok ga je Duško Roganović iz pištolja pogodio s dva hica, navedeno je u optužnici. Nakon ubistva, njih dvojica su nekoliko dana bili u bjekstvu, dok se nisu predali.

Mediji su navodili da se obračun dogodio zbog neraščišćenih računa između Vesnića i njegovih prijatelja sa braćom Roganović. Mladići su kobne noći između četvrtka i petka bili u provodu u diskoteci „Baron”, koja radi do ranih jutarnjih sati. Nakon toga su se sastali u parku na delu pored šetališta. Okidač za pucnjavu bila je prepirka, a zatim i tuča oko novčanih dugova.

Vesnić je godinama radio i kao obezbjeđenje biznismena, direktora firmi i sportskih klubova. Nekada je bio vatrena pristalica Partizana i, kako je Alo pisao, radio je u obezbjeđenju Žarka Zečevića, generalnog sekretara FK Partizan. Nekoliko godina kasnije, prešao je u suprotni tabor i postao jedan od vođa pristalica crveno-bijelih, popularnih “delija”.

Drama i haos na plaži

Nakon brutalnog ubistva mladog Crnogorca, koje se dogodilo u 6 sati jutros ispred kluba na plaži na Pagu u Hrvatskoj, nastala je prava drama i haos. Ljudi koji su bili u klubu i posjetioci i zaposleni na festivalu pojurili su da pomognu ranjenom mladiću, vidi se na snimku do kog je došao Blic. Kako se vidi na snimku, mladi Crnogorac kog je, kako se sumnja, upucao državljanin Srbije, ranjen je u glavu i obilno je krvario. Mladiću koji je bez svesti ležao na pločniku pokušala su da pomognu dva muškarca, jedan je pokušao da ga reanimira, dok mu je drugi rukama držao ranu kako bi pokušao da zaustavi krvarenje.

Uprkos svim naporima slučajnih svjedoka horora i ljekara Hitne pomoći, koja je brzo stigla na mjesto zločina, Vlaović je preminuo na putu do bolnice. Srbin je nakon zločina pokušao da pobegne, međutim uhapšen je nedaleko odatle i priveden u policijsku stanicu.



Sumnja se da je ubistvo mladog Crnogorca naručeno i da je ubica profesionalac unajmljen da izvrši zločin. Nisu turisti, nisu ni radnici u Hrvatskoj – rekli su kratko izvori iz policije hrvatskih medija.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.