26.8.2022. 23:20
0
Porodica Duška Tanaskovića ponudila 100.000 eura da ga puste na slobodu: "Dan ranije likvidirao Gorana Vlaovića na Zrću"
Uz snažno osiguranje pripadnika interventne policije s dugim cijevima, u petak oko 12 sati u zgradu suda u Zadru doveden je Duško Tanasković (28) iz Kragujevca, osumnjičen za brutalnu likvidaciju državljanina Srbije Gorana Vlaovića (38) na Zrću.

anasković se na sudu nije očitovao o krivnji jer se branio šutnjom, a njegova porodica iz Kragujevca ponudila je 100 hiljada eura kao jamstvo za njegovu slobodu, što je tužilaštvo odbilo, piše Zadarski.hr.

Određen pritvor

Županijski državni advokat Emilio Kalabrić rekao je kako mu je sudac istrage odredio istražni zatvor od 30 dana zbog opasnosti od bijega. Naveo je kako Crna Gora nije službeno zatražila njegovo izručenje, kao i da nema informacija o tome da je za njim raspisana potjernica.

– Doneseno je rješenje o provođenju istrage zbog kaznenog djela ubistva, za što je zaprijećena kazna od pet do 20 godina zatvora. Tokom istrage bit će provedeno više radnji, od ispitivanja svjedoka do vještačenja u cilju utvrđivanja svih okolnosti kaznenog djela.

Zasad ne možemo govoriti šire informacije o tome što se događa i kakve poveznice postoje. One će biti predmet razmatranja i istraživanja, zasad o tome ne možemo govoriti. U istrazi će se ispitati od 11 do 12 svjedoka te će se provesti psihijatrijsko vještačenje. On se tokom ispitivanja branio šutnjom i nije se očitovao o krivnji – rekao je Kalabrić.

I pred državnim advokatom i pred sudom se osumnjičeni branio šutnjom, rekao je njegov advokat Vinko Gulišija. Sudac je Tanaskoviću odredio jednomjesečni istražni zatvor.

– Istražni zatvor je određen zbog opasnosti od bijega. Nije više kvalifikacija teškog ubistva, nego običnog – rekao je advokat.

– Branio se šutnjom, i to je odbrana – dodao je i rekao kako osumnjičeni ostaje u istom zatvoru.

– Ja ne znam da ga traži Crna Gora, nisam ni s njim razgovarao. Psihički je loše, ima tegoba psihičke prirode, zato i nije iznio odbranu – dodao je. Rekao je da ga je angažirala porodica tokom jučerašnjeg dana.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.