1.9.2022. 8:13
0
Počela primjena dogovora Beograda i Prištine
U skladu sa dogovorom u ponoć je počela primjena dogovora Beograda i Prištine po kojem se građanima koji ulaze sa kosovskim ličnim kartama u Srbiju neće izdavati dodatni deklaracioni listovi.

Desetak minuta nakon ponoći u Srbiju ušao je autobus kosovskih registarskih oznaka, a putnici su prošli rutinsku provjeru dokumenata.

Brojne novinarske ekipe

Događaje na Jarinju pomno su pratile brojne novinarske ekipe, naročito iz Prištine.

Podsjetimo, u ponoć je širom Kosova počeo sa primjenom dogovor između Beograda i Prištine, kojim se Srbija obavezala da neće za kosovske lične karte izdavati deklaracione listove, ali je jasno istaknuta napomena da to ne znači priznanje Kosova.

Za uzvrat svi koji imaju srpske lične karte moći će neometano da ulaze i izlaze sa Kosova.

Odluka o reciprocitetu

Kada je Kosovska vlada posljednji put pokušala da primjeni odluku o reciprocitetu, srbi sa sjevera Kosova odgovorili su postavljanjem barikada.

Dan uoči početka primjene postignutih dogovora, situacija na Kosovu je mirna i sve protiče bez incidenata.

Primjetno je povećano prisustvo vojnika KFOR-a koji se nalaze nedaleko od graničnih prijelaza Brnjak i Jarinje, piše Nova.rs.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.