5.9.2022. 10:52
0
Ponovo zakazani protesti u Prištini zbog silovanja djevojčice
Policijski inspektorat Kosova saopćio je da će istražiti eventualni nemar policijskih službenika u slučaju silovanja 11-godišnje djevojčice u Prištini, prenosi Gazeta express.

Djevojčicu je krajem avgusta silovalo pet osoba, ali je potom prijavljeno da ju je u junu seksualno napalo šest osoba.

- Započeli smo preliminarnu istragu kako bismo vidjeli i provjerili koje su moguće radnje ili nemar policijskih službenika u vezi sa prijavljenim slučajevima silovanja maloljetne devojčice - navode iz Policijskog inspektorata.

Slučaj silovanja 11-godišnjakinje uznemirio je javnost na Kosovu. Protesti zbog tog slučaja su organizovani u Prištini, ali i u Tirani i Skoplju.

Uhapšeno je 11 osumnjičenih, a istraga o tom slučaju se nastavlja.

Danas će ispred zgrade Vlade Kosova biti nastavljen protest protiv nasilja nad ženama, zbog slučaja silovanja 11-godišnje djevojčice, prenosi Ekonomia online.

Prošle sedmice na protestu u Prištini, zbog tog slučaja, okupilo se više hiljada ljudi.

Protest je zakazan za 12 sati, a organizuju ga Kolektiv za feminističku misao i akciju i ostale NVO koje se bavi zaštitom ženskih prava.

Slučaj silovanja 11-godišnjakinje šokirao je javnost, a pored Prištine, protesti su održani i u Tirani i Skoplju.

Reakcije su stigle od svih visokih zvaničnika Kosova, kao i onih u opoziciji.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.