5.9.2022. 12:07
0
Ana Brnabić stigla na Kosovo
Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić stigla je u jednodnevnu pojsetu Kosovu tokom koje će obići Sjevernu Mitrovicu, Zvečan i Leposavić, opštine na sjeveru Kosova s većinskim srpskim stanovništvom.

Zajedno s predsjednicom Vlade Srbije, Kosovo će posjetiti i direktor Kancelarije za Kosovo Petar Petković i direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović.

Premijerka posjetu započinje u Sjevernoj Mitrovici gde obilazi prvi multimedijalni centar na sjeveru Kosova i Duhovnu akademiju. Nakon toga predviđena je posjeta manastiru Banjska u opštini Zvečan.

“U opštini Leposavić, Brnabić će popodne posjetiti socijalno ugroženu porodicu braće Radosavljević, koja se zvanično useljava u novu kuću, izgrađenu sredstvima Vlade Republike Srbije”, navodi se u saopćenju Kancelarije za Kosovo.

Poseta predsjednice Vlade Srbije Kosovu najavljena je u četvrtak, 1. septembra, 72 sata prije realizacije posjete, u skladu sa Sporazumom o zvaničnim posjetama.

Vlada Kosova je odobrila posjetu.

Njena posjeta dolazi nakon nedavnih tenzija na sjeveru Kosova, nakon kojih je posredovanjem Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država postignut sporazuma o ličnim kartama između Kosova i Srbije, čija primjena je počela 1. septembra.

Istog dana je počeo i dvomjesečni period za preregistraciju srpskih tablica s oznakama kosovskih gradova na RKS tablice. Oko tablica još uvijek nema dogovora Prištine i Beograda.

(A. Balićevac)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.