18.9.2022. 9:01
0
Posljedice jučerašnjeg haosa u Beogradu: Privedene 64 osobe, povrijeđeno deset policajaca
Na skupovima u Beogradu jučer su privedene 64 osobe, došlo je do dva veća incidenta, a povrijeđeno je deset, od 5.200 angažovanih policajaca, izjavila je večeras premijerka Srbije Ana Brnabić.

U Beogradu su jučer održani Evroprajd šetnja i skup protivnika šetnje, koji su izazvali nekoliko incidenata u gradu, a prije podne je bila održana i promocija najmlađih oficira Vojske Srbije i šou vožnja bolida formule 1.

Brnabić je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekla da je do većih incidenata došlo na Slaviji i u Karađorđevom parku, ali da je policija brzo suzbila te incidente.

Premijerka Srbije izrazila je zahvalnost velikoj većini građana jer su pokazali toleranciju i razumijevanje i bavili se važnijim stvarima od Evroprajda, kao i policiji i Sigurnosnoj informativnoj agenciji (BIA) jer su omogućili da Beograd danas bude siguran grad.

“Ja sam rekla u Beogradu će svi biti sigurni i u Beogradu će svi uvijek biti sigurni”, poručila je Brnabić.

Ocjenila je da broj incidenata i osoba koje su učestvovale u njemu nije bio veliki.

(A. Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.