19.9.2022. 20:26
0
Beogradska LGBT zajednica ogradila se od kontroverzne fotografije obnaženog muškarca
Dva dana nakon održanog “Evroprajda 2022” i porodične šetnje u Beogradu ne prestaje da se priča o fotografiji nastaloj ispred crkve Svetog Marka u Beogradu na kojoj se vidi nepoznat muškarac kako bez donjeg veša pozira. Od ove kontroverzne fotografije, koju mnogu smatraju uvredljivom, ogradili su se i pripadnici LGBT populacije.

Kako se vidi na pomenutoj fotografiji koja kruži Tviterom ovih dana, muškarac u kratkoj haljini i sa crvenom kapicom na glavi, pokazujući svoju zadnjicu pozira, sa sve transparentom u ruci na kom piše “Zbog vaših fašističkih sr**a nisam mogao da obujem potpetice”.

Povodom sporne fotografije koja je naišla na brojne negativne komentare oglasili su se i učesnici i pripadnici LGBT populacije, i tom prilikom osudili ovaj čin, po svemu sudeći, stranca, koji je povodom Evroprajda došao u Beograd i “zluopotrijebio njegovo gostoprimstvo”.

– Ovaj, blago je reći nečovjek, zloupotrijebio je gostoprimstvo Beograda i uvrijedio sve nas. Mnogi su juče ugrozili svoju ličnu bezbjednost, podmetnuli leđa da bi LGBT zajednica Srbije i Evrope ostvarila svoje pravo na javno okupljanje – napisao je na svom Twitter profilu uz sramnu fotografiju političar i pripadnik LGBT populacije Boris Milićević.

(A. Balićevac)

 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.