27.10.2022. 19:53
0
Žena džipom udarila dijete na pješačkom, pa rekla ocu: "Šta dramiš, nisam je ubila"
Djevojčica (11) teško je povrijeđena kada je na nju na pješackom prelazu naletio džip. Saobraćajna nesreća desila se u utorak oko 21 sat u Beogradu.

Djevojčicu je na obilježenom pješačkom prelazu oborio džip BMW X3, koji je vozila žena B. G.

Nemanja R. (40), otac povrijeđene djevojčice za “Kurir” kaže da i dalje ne može da dođe sebi, te da djevojčica od trauma i povreda ne spava već dvije noći.

“Moja kćerka se vraćala sa treninga, prelazila je ulicu na pkešačkom prelazu, kada je na nju džipom naletkela žena B. G., koja ju je udarila i oborila na asfalt. Od adrenalina i straha, ona je uspjela da se pridigne, napravila je par koraka i pala je u nesvijest. Hvala Bogu, da su joj pritrčali očevici i podigli je”, priča zabrinuti otac i dodaje da je i on brzo došao na mjesto nesreće.

“S njom su u tom trenutku bile drugarice i pozvale su me. Odmah sam doletio tamo. Kćerka mi je bila istraumirena, uplašena i teško povrijeđena, a žena koja ju je pokosila nije se udostojila ni Hitnu pomoć da pozove. Očevici su mi rekli da se iz BMW-a čula glasna muzika i da je žena koja je bila za volanom gledala u telefon”, priča otac i nastavlja:

“Ljudi, koji su vidjeli nesreću su mi ispričali da je ona čak i dodala gas, umjesto da koči, vjerovatno je mislila da može da prođe, loše je procijenila. Najgore od svega mi je to što mi je na licu mjesta u oči rekla, bez imalo srama, ‘Zašto dramiš, nisam je ubila!’. To je bilo prvo što mi je rekla, ostao sam zabezeknut”.

On kaže da vozačica mora da odgovara.

“Neću dozvoliti da prođe nekažnjeno”, kaže Nemanja R. i dodaje da njegova kćerka od udesa ima povrede po cijelom tijelu.

“Ima hematome na struku i butinama, kao i nesvjestice. Noću ne može da spava, budi se i povraća, a sinoć se od straha i upiškila u krevet. Žena koja ju je povrijedila, dok smo te večeri bili u Urgentnom centru, nije se udostojila ni da pozove i pita kako je dijete, javila se tek sutradan porukom i to po savjetu svog advokata”, revolitiran je Nemanja R.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.