6.12.2022. 11:03
0
Dačić: Kosovo je izgubilo veliko broj glasova
FOTO: Agencije
Srpski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je Kosovo izgubilo veliki broj glasova u Ujedinjenim narodima i da mogu računati na 83 od 193 zemlje članice te međunarodne organizacije.

"Izgubili su glasove upravo zbog toga što je svaka zemlja počela razmišljati gdje vodi taj separatizam, naročito poslije rata u Ukrajini. Odnosno, je li Kosovo zaista slučaj sam po sebi, ili će to možda nekim 'političkim repom' udariti i njihov prostor", rekao je Dačić, prenosi Beta.

Govoreći o tome što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić promijenio odluku i otputovao na samit EU i zapadnog Balkana u Tirani, Dačić je rekao da je to "stvar taktike", odnosno procjene što je trenutačno najbolje za Srbiju.

"Naravno da je uvijek bolje sudjelovati, jer tamo gdje vi niste, onda o vama pričaju bez vas. Vi ne sudjelujete, a onda neki drugi daju svoju verziju svih tih događanja", rekao je Dačić.

U Tirani bi trebala biti potpisana deklaracija koja poziva na poštovanje i primjenu svih ranije potpisanih sporazuma, kazao je Dačić te dodao kako ne vjeruje da će ta deklaracija "osvijestiti" Prištinu, ali kako je dobro da netko spominje ranije sporazume.



Fena/Erna H.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.