8.12.2022. 10:11
0
Jak zemljotres u Jadranskom moru
FOTO: Twitter
Potres je zabilježen na dubini od 10 kilometara, a epicentar je udaljen 65 kilometara od Riminija i 37 kilometara od grada Pesara.

Euromediteranski seizmološki centar (EMSC) je potvrdio da je je zemljotres bio magnitude 4,3 po Rihteru u 8:08 sati po lokalnom vremenu. 

"Trajao je nekoliko trenutaka, bio je jak", napisao je jedan građanin, udaljen tridesetak kilometara od epicentra, dok je drug napisao da je "ovo bio jutarnji šok".

Podsjetimo, približnu lokaciju je 9. novembra pogodio potres od 5.7 po Richteru, a osjetio se u regionu.

Iza njega je na tom području uslijedilo više zemljotresa srednje jačine. Na području Ancone su prijavljene štete na zidovima objekata, a bolnica Villa Igea je evakuirana.


(Erna H.) 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.