2.2.2023. 15:05
0
Osuđeni silovatelj Sima Spasić prisustvuje Sjednici Skupštine Srbije na kojoj se raspravlja o Kosovu
FOTO: Twitter
Sjednici Skupštine Srbije o Kosovu, na kojoj govori i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, prisustvuje Sima Spasić, osuđenik za silovanje, koji je u više navrata sumnjičen za ugrožavanje sigurnosti novinarima, ali i pojedinim političarima.



Da Spasić prisustvuje sjednici parlamenta, objavila je na svom Twitteru Ivana Parlić, poslanica Narodne stranke, piše Nova.rs, prenosi N1. 

On se u više navrata našao u centru pažnje javnosti, a u decembru prošle godine privođen je zbog napada na novinarske ekipe, koje su pratile suđenje klanu Veljka Belivuka.

Saslušavan je zbog sumnje da je izvršio krivično djelo – ugrožavanje sigurnosti Slobodanu Samardžiću, predsjedniku Državotvornog pokreta, kome je uputio niz prijetnji i uvreda telefonskim putem.

Spasić je prijeteće poruke prošle godine uputio novinaru Južnih vijesti Aleksandru Stankovu. Stankov ih je dobio nakon nekoliko mjeseci uznemiravanja, a nakon teksta u Južnim vijestima o prostorijama koje je Spasić dobio na korištenje od grada.

Također, na ulici je prijetio čuvenoj srbijanskoj glumici Jelisaveti Seki Sablić. Kako je ona ispričala za Nova.rs, rekao joj je da će joj ubiti dijete.

Inače, policija je Simu Spasića 2009. godine u Nišu uhapsila nakon što ga je bivša supruga prijavila za silovanje. On je zbog toga odležao četiri i po godine u zatvoru. 


(A.R.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.