2.2.2023. 19:15
0
Građani protestuju ispred Skupštine Srbije: "Vučiću izdajniče, vojsko stani uz svoj narod i brani Ustav"
FOTO: TANJUG
Stotinjak građana Srbije okupilo se danas na protestu ispred zgrade Skupštine Srbije, u momentima trajanja vanredne sjednice ovog državnog tijela u vezi sa Kosovom, prenosi N1 Srbija.

Okupljeni građani traže da se odbije francusko-njemački prijedlog, kao i svaki koji bi podrazumijevao "priznavanje nezavisnog Kosova ili mu omogućilo članstvo u UN-u".

Pojedini građani nose transparente koji srbijanskog predsjednika otpužuju za izdaju. "Vučić izdajnik", "Vojsko, policijo, zaustavite izdaju, branite ustav, stanite uz narod, neki su od transparenata na današnjem protestu.

Nemanja Šarović, lider pokreta „Ljubav, vera, nada“, izjavio je kako je današnja sjednica " farsa, cirkus i dio plana predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da prikaže sebe kao heroja koji se bori za srpski narod a da nastavi sa izdajničkom politikom”.


(Erna H.) 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.