14.2.2023. 17:53
0
Horor u Srbiji: Nožem povrijedio majku i oca zbog - provjetravanja sobe
U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušan je R. Š. (25) zbog sumnje da je 11. februara oko 10 sati u porodičnoj kući u Surčinu pokušao nožem da ubije oca i majku.

Osumnjičeni se na saslušanju branio šutnjom, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenom odredi pritvor da ne bi utjecao na svedoke, da ne bi ponovio krivično djelo u kratkom vremenskom periodu, kao i zbog težine krivičnog djela i visine zaprijećene kazne, koji bi mogli da dovedu do uznemirenja javnosti.

R. Š. se naredbom o sprovođenju istrage na teret stavlja krivično djelo teško ubistvo u pokušaju.

Sumnja se da je, nakon verbalne svađe sa ocem i majkom oko provjetravanja dnevne sobe, R. Š. otišao do kuhinje i uzeo nož, a potom se vratio do dnevne sobe i ocu zadao dvije ubodne rane u predjelu grudnog koša, a majci ubodnu ranu u predjelu lijeve strane vrata.

Otac je uspio da osumnjičenog obori na pod, gdje mu je zadao nekoliko udaraca u glavu, ali nije uspio da mu oduzme nož, nakon čega se osumnjičeni sa nožem u ruci udaljio sa mjesta događaja, ali je ubrzo uhapšen.

Njegov otac zadobio je tom prilikom lakšu povredu u vidu dvije ubodne rane, dok je majka zadobila tešku povredu u vidu ubodne rane u predjelu vrata.

Tužilaštvo će u toku istrage ispitati oštećene, svjedoke i naložiti psihijatrijsko vještačenje osumnjičenog, medicinsko veštačenje tjelesnih povreda oštećenih i preduzeti druge potrebne dokazne radnje, piše Telegraf.rs.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.