15.2.2023. 17:19
0
MMA borci izbodeni u Beogradu: Jedan je životno ugrožen
Poznato je ko su MMA borci koji su napadnuti u Srbiji. Brian Kacper Przisjvek (23) i Mikolaj Andrejčak (20) napadnuti su u noći između utorka i srijede i tom prilikom ranjeni uz Beogradu.

Oni su došli na Svjetsko prvenstvo u MMA (mješovite borilačke vještine) koje je počelo 11. februara. Prvenstvo će trajati do 18. februara.

Po trenutnim informacijama, Brian je životno ugrožen zbog teških tjelesnih povreda. Njega su uboli u rebra i nalazi se na Odjeljenju hirurgije, prenio je Blic.

Mikolaj se, s druge strane, ne nalazi u životnoj opasnosti. Andrejčak ima skor od 20-4 u amaterskom MMA. Uglavnom objavljuje fotografije sa takmičenja i treninga.

Takmičio se u velter kategoriji do 77,1 kilograma u konkurenciji juniora. Trenutno je rangiran kao sedmi junior u velter kategoriji u istočnoj Evropi, te šesti u Poljskoj.

Przisjvek se takmičio u srednjoj kategoriji do 83,9 kilograma. On je takmičenje završio u prvoj rundi. Tri godine je stariji od svog zemljaka.

Njih dvojicu napalo je pet osoba u Beogradu. Jedan od napadača je izvadio nož i ubo Andrejčaka u nogu. Przisjvek je dobio povrede u predjelu stomaka, prenio je Telegraf.

Obojica su potom primljeni u Urgentni centar na Odeljenje reanimacije.

Oni su, prema nezvaničnim informacijama, navodno sjedili u parku na uglu Nemanjine i Sarajevske ulice. Zatim su došli do stepenica u Nemanjinoj ispred broja 4. Tu im je prišla grupa od 4-5 lica i počela da se tuče sa njima, piše Telegraf.

Jedan od napadača je potom je izvadio nož. Brianu je nanio ubodnu ranu u predjelu desne strane stomaka, a Mikolaju ranu u predjelu desne butine.

Beograd
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.