1.3.2023. 22:21
0
Bizaran intervju Vučića: Vidno izrevoltiran voditeljevim pitanjima odgovarao sa jednom do dvije riječi
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je u utorak navečer na RTS-u, a srbijanski mediji i dalje izvlače najzanimljivije trenutke iz tog intervjua. Kako piše Nova.rs, Vučić je u nekoliko navrata samoinicijativno ulazio u okršaje s voditeljem Zoranom Stanojevićem. Bilo da je tema Kosovo, teorije zavjera o reptilima ili ekonomija, srbijanski predsjednik konstantno je pokušavao izbjeći potpitanja i nije previše dozvoljavao voditelju da vodi glavu riječ.

No, tokom intervjua bilo je i nekoliko trenutaka u kojima je Stanojević svojim potpitanjima pokušavao vratiti Vučića na kolosijek ozbiljnog razgovora, no to se njemu nije pretjerano dopalo.

U jednom trenutku, ljutit zbog potpitanja koja mu je postavljao voditelj, Vučić je odlučio na svako iduće pitanje odgovoriti kratko, koristeći jedno do dvije riječi. Tako je bilo kad se u intervjuu otvorila tema eventualnih lokalnih izbora na sjeveru Kosova.

Nova.rs prenijela je dio intervjua u kojem se vidi kako Vučić gubio živce:

Stanojević: Što to znači, da će Priština provesti izbore? U ovoj situaciji u kojoj je otvoreno pitanje pregovora i svega... I pokušaja da se dođe do nekog dogovora i stabilnosti?

Vučić: Ništa, ne znam.

Stanojević: Kako izgledaju ti razgovori u Bruxellesu?

Vučić: Milina jedna. Što vas zanima oko toga?

Stanojević: Možda malo manje cinizma.

Vučić: Nije bilo cinizma uopće. Što vam kažem. Ništa lepo fin, ništa fino.

Snimku možete pogledati u nastavku, a ovaj dio počinje od 46. minute.



(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.