9.3.2023. 20:49
0
Kamere usnimile ubistvo Ranka Radoševića Eskobara
Ranko Radošević (54), poznat po imenu Eskobar, ubijen je danas oko 11 sati na pumpi u Rušnju, u Srbiji, a kako tvrde svjedoci događaja, čulo se oko pet-šest pucnjeva.

Međutim, svi su mislili da su to petarde, piše Telegraf.rs.

"Čuo sam da puca, mislio sam da su petarde. Sjedio sam sa drugom na kafi kada se čuo rafal. Moj drug je instiktivno skočio dole, ja za njim. Vidjeli smo da je čovjek pao, a onda je prišao jedan muškarac i nastavio da puca u njega dok je ležao. Nisam vidio napadače, samo siluete. Sakrio sam se iza fotelje, samo sam se skupio i gledao kako da sačuvam živu glavu", rekao je jedan od svjedoka događaja.

Podgoričke "Vijesti" su došle u posjed video snimaka na kojima se vide dva maskirana napadača, koja su nakon likvidacije pobjegla automobilom.

Snimak pogledajte OVDJE.

Ubistvu je svjedočilo između 10 i 20 osoba uključujući radnike i goste kafića i benzinske pumpe. Auto plac koji se nalazi uz samu pumpu vlasništvo je ubijenog, a on je tu prodavao automobile. Prema nezvaničnim informacijama, Radoševiću je ispaljeno pet metaka u tijelo, a dva u glavu.

Forenzičari su, osim pumpe i kafića, pregledali i žardinjere ispred kuće u blizini pumpe i na tom mjestu navodno pronašli neke tragove.

Forenzičari su detaljno pregledali prostor oko kafića pumpe, kao i sam kafić.

Više od tri sata nakon ubistva, pogrebno vozilo odvezlo je tijelo ubijenog.

Kako saznaje Telegraf.rs, Radošević, koji je ubijen danas na pumpi u Rušnju, navodno je bio član bežanijskog klana Gorana Mijatovića koji je ubijen u Beogradu i vođa nikšićkog klana koji je sarađivao sa škaljarskim klanom na čijem je čelu bio Jovan Vukotić.

Bavio se švercom kokaina i skanka.

Dovođen je u vezu sa Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem kada je kod njih pronađen automobil koji se vodi na njegovo ime.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.