13.3.2023. 14:49
1
"Naci šljam" iza rešetaka: Uhapšen muškarac koji je vrijeđao Indijce i crnce u Zagrebu
Policija u Zagrebu je uhapsila je uhapsila muškarca koji je maltretirao Indijce i crnce u glavnom gradu Hrvatske.

Policija je utvrdila identitet, radi se o muškarcu starosti 35 godina koji je pod nadzorom zagrebačke policije, objavili su iz policije.

U odgovoru na novinarski upit Indexa Policijska uprava zagrebačka je navela kako su policijski službenici odmah po saznanju o objavljenim snimkama, na kojima je vidljivo vrijeđanje stranih državljana, započeli kriminalističko istraživanje s ciljem prikupljanja svih relevantnih činjenica i identiteta osobe sa snimke.

- Operativnim radom vrlo brzo je utvrđen identitet muškarca koji se dovodi u vezu s ovim događajem te su u tijeku mjere intenzivnog traganja za njim, a s područja je Policijske uprave zagrebačke. Prema do sada prikupljenim saznanjima i uvidom u javno objavljene snimke, navedeni događaj bi se mogao kvalificirati kao kazneno djelo Javno poticanje na mržnju i nasilje, navedeno je u odgovoru.

Prema saznanju Indexa, riječ je o muškarcu iz Ivanić-Grada.

Podsjetimo, društvenim mrežama proširio se snimak muškarca koji je u strogom centru Zagreba prišao stranom radniku i izvrijeđao ga na rasnoj osnovi.

- Evo još jedan Untermensch u Zagrebu. Idi doma. Ovo nije tvoja zemlja. J**eni nigeru. Otkud si?, pitao je muškarac stranca. Kad mu je ovaj odgovorio da je iz Indije, muškarac mu je poručio da ode nazad u Indiju.




(Admir O.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.