26.3.2023. 18:00
0
Rama o Kurtiju: Ohrabrio sam prijatelja oko samouprave za Srbe
FOTO: AP
Vlade Kosova i Albanije održat će u junu sljedeću zajedničku sjednicu, najavio je albanski premijer Edi Rama poslije sastanka s premijerom Kosova Albinom Kurtijem, s kojim je razgovarao "o Ohridskom sporazumu i daljem napretku procesa njegove implementacije", javlja Albanian post.


"Specijalni prijatelj"

Rama je na Facebooku objavio da je sa svojim "specijalnim prijateljem" na ručku "detaljno razgovarao o Ohridskom sporazumu i daljem napretku procesa njegove implementacije".

- Izrazio sam sve svoje simpatije Albinu zbog hrabrosti i realizma sa kojima je preduzeo važne korake ka normalizaciji odnosa sa Srbijom - naveo je on.

Rama je, kako se navodi u saopštenju, ohrabrio svog kolegu da preduzme dalje korake, bilo za garanciju srpskih opština u okviru udruženja koje garantuje samoupravu srpskoj zajednici, bilo za djelovanje uz neophodne garancije srpskoj zajednici.

Puna podrška

- Uvjerio sam ga da u ovom teškom procesu ima moju punu podršku - naglasio je Rama.

Dvojica lidera nakon sastanka iza zatvorenih vrata nisu dala izjave za medije.

Premijer Kosova je u sličnoj posjeti boravio 13. oktobra prošle godine, podsjeća albanski portal.

Ranije danas Kurti se sastao i sa predsjednikom Albanije Bajramom Begajem i predsjednicom parlamenta te zemlje Linditom Nikolom, od kojih je dobio podršku za evropski plan o dijalogu Kosova i Srbije, objavio je Albanian post, navodi Avaz. 

 
(A.R.)

(A.R.)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.