28.3.2023. 8:12
0
Austrijski novinar otkriva: Vučić je "predvidio" rat u Ukrajini
Kako je Christian Wehrschutz, dopisnik austrijskog javnog servisa ORF sa Zapadnog Balkana i iz Ukrajine, od predsjednika Srbije saznao da će doći do rata u Ukrajini.

Gostujući u emisiji Newsnight na N1, Wehrschutz je otkrio detalje intervjua sa Vučićem.


- Vašeg predsjednika znam 22 godine, još kad je bio ministar za informisanje. Mi smo radili intervju i to je bio 20. decembra 2021. Ja sam znao da je Vučić nekoliko sedmica ranije bio kod predsjednika Rusije Vladimira Putina, pitao sam ga tada šta misli šta Ukrajina planira u 2022., osim manevra sa NATO snagama, kakva će biti reakcija Rusije. Vučić mi je dao odgovor – Christiane ja se plašim da Ukrajina neće imati vremena ni za jedan manevar, ispričao je Wehrschutz.

Tada mu je, kaže, bilo jasno da predstoji rat u Ukrajini. Wehrschutz, je inače, promovisao svoju knjigu „Moj novinarski život“.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.