1.4.2023. 22:19
0
Nakon hapšenja u Sjevernoj Mitrovici: Srbi prijete novim ustankom
U Sjevernoj Mitrovici danas je oko 17 sati uhapšen muškarac srpske nacionalnosti inicijala M. B. (36), kojeg kosovska policija sumnjiči da je zapalio tri automobila u Leposaviću.

Iz stranke "Srpska lista" večeras su upozorili vlasti u Prištini da će, ukoliko ne oslobode uhapšenog i ne prestanu sa, kako kažu maltretiranjem srpskog naroda, uslijediti "reakcija svih Srba".

- Nakon što smo prikupili podatke o današnjoj otmici Srbina od strane Kurtijevih specijalaca želimo da naglasimo da srpski narod upozorava Prištinu da će u slučaju da ne oslobodi neosnovano uhapšenog i ne prestane sa maltretiranjem srpskog naroda, izazvati reakciju svih Srba - navodi se u saopćenju Srpske liste.

Ističu da to neće biti tek "neko upozorenje" već opšti ustanak zbog navodne represije koju trpe od kosovskih vlasti.

Uhapšenog Srbina policija sumnjiči i za više krivičnih djela, među kojima su umiješanost u slučaj napada vatrenim oružjem na jedinicu Kosovske policije, kada su dva policajca ranjena.

Iz Srpske liste tvrde da je Srbin iz Zubinog Potoka uhapšen bez ijednog dokaza i optužen za teška krivična djela.

 
Kosovo
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.