3.4.2023. 9:34
1
Pogledajte orgijanje u Crnoj Gori nakon pobjede Milatovića: U Podgorici pokušali zapaliti državnu zastavu i uzvikivali "Dritane hapsi"
Više stotina građana okupilo se sinoć ispred Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici gdje su proslavljali pobjedu Jakova Milatovića na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori. Uz srpske nacionalističke pjesme i obilježja slavilo se i u Nikšiću.

Okupljeni građani nosili su državne zastave Srbije, trobojke, a fotoreporter Pobjede uočio je samo jednu crnogorsku zastavu i nekoliko zastava Demokratske Crne Gore. Pjevali su "Kosovo je Srbija", "Crna Gora i Srbija to je jedna familija" i srpske nacionalističke pjesme.

Posebno se izdvojila oda ratnom zločincu i vođi četnika u Drugom svjetskom ratu Draži Mihailoviću - "Čiča Dražo gdje je moje dijete, čuvaju ga srpske bajonete". Pjevalo se i "Veseli se srpski rode" te druge nacionalističke pjesme.


Nakon objave pobjede Jakova Milatovića veći broj građana okupio se ispred Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici i odatle su krenuli u "pobjedničku šetnju", prvo Moskovskom ulicom, a potom Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog, da bi napravili krug Ulicom slobode i Bulevarom Crnojevića nazad do Hrama.


Na početku šetnje, u jednom momentu je iz mase poletjela baklja ka balkonu na kojem je bila okačena crnogorska zastava.

Dragan Bursać (@dijalekticar) / Twitter

Tokom šetnje građani su slavili uz povike ,"Gotov je" i uzvike "Dritane hapsi". Vijorile su se uglavnom srpske trobojke, stare crnogorske trobojke, ali i crnogorske crvene državne zastave.


I u ostalim crnogorskim gradovima se pobjeda Milatovića slavila na manje-više isti način - uz povike "Milo, lopove", nacionalističke pjesme, srbijanske zastave..

 

(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.