5.6.2023. 8:37
0
Vučić u svom stilu: "Spreman sam umrijeti ali neću predati vlast bez izbora. Ako me ubiju, tu je moj brat Andrej, a ako mi ubiju brata, ostat će mi sin Danilo"
Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić jučer je na sastanku s premijerkom Anom Brnabić i najužim krugom saradnika izjavioda je "spreman umrijeti, ali da neće predati vlast bez izbora“, prenose srbijanski mediji.

- Nikada i ni pod kojim uslovima neću pristati na ucjene, nikada neću bez izbora prepustiti vlast najgorima. Nikada neću potpisati nikakvu tehničku ili prijelaznu vladu! Ako me ubiju, ostat će moj brat Andrej. Ako mi ubiju brata, ostat će mi sin Danilo. Ako mi ubiju sina, ostat će mi kćeri Milica. Ako ubiju i nju, ostaje moj sin Vukan... - navodno je rekao Vučić.

Na ove Vučićeve izjave oštro je u emisiji Utisak nedjelje na televiziji Nova S reagirala opoziciona zastupnica Marinika Tepić, potpredsjednica Stranke slobode i pravde. Zatražila je od Vučićevih saradnika i savjetnika da ga "urazume jer više nije sposoban donositi odluke".

- On (Aleksandar Vučić) govori o krvoproliću svoje djece „Ako ubiju mene, ostat će moj brat Andrej, ako ubiju Andrija ostat će Danilo, a ako ubiju Danila ostat će moja kćerka Milica“. Ja ne vjerujem što čitam, taj čovjek više nije sposoban da donosi odluke. Ja stvarno apeliram na njegove prijatelje, saradnike i medijske savjetnike da ga urazume. Čovjek koji govori o krvoproliću svoje djece, u danima kada Beograd i Srbija i dalje plaču za djecom koja su stradala, i dijeli tu histeriju potpuno je pogubio razum i konce - rekla je, među ostalim, Marinika Tepić.

Spomenimo i da je Vučić i prije nekoliko dana gostujući u emisiji Hit tvit na televiziji Pink rekao da nema šanse da pristane na prijelaznu vladu i da ga "mogu samo ubiti".

Vučić se, inače, jučer oglasio i Instagramu, gdje je objavio fotografiju uz koju piše: "I sjenke naše, i grobovi naši borit će se s neprijateljima Srbije. Hvala narode na podršci!"



(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.