22.12.2023. 19:58
0
Brnabić: Poziv opoziciji da upute izvinjenje građanima RS
FOTO: n1
Premijerka Srbije Ana Brnabić pozvala je večeras opozicionu koaliciju „Srbija protiv nasilja“ da upute izvinjenje građanima Republike Srpske za uvrede zbog navodnog nedopustivog miješanja u izbore u Beogradu i tvrdnji da su organizovanim dolaskom na birališta u velikom broju praktično prekrojili izbornu volju Beograđana.

Brnabićeva je na vanrednoj konferencijiv za novinare poručila da su predstavnici koalicije „Srbija protiv nasilja“ i nevladine organizacije sada odustali od te priče pošto su, kako je navela, uvidjeli da ona nije tačna, nakon čega su pribjegli drugim pričama na osnovu kojih osporavaju izborne rezultate kako bi izazvali reakciju Zapada i destabilizovali Srbiju.

– Odjednom nestade priča o 40.000 glasača iz Republike Srpske koji su došli u Beograd. Te ljude su /na društvenim mrežama/ zvali stokom, bjednicima i svakojakim imenima, tražeći da im se oduzme državljanstvo. Sada su odustali od toga i najmanje što mogu da urade jeste da im upute izvinjenje – rekla je Brnabićeva.

Ona je navela da svako ko ima državljanstvo Srbije i prebivalište ima pravo da glasa, te navela da je i sama jedno vrijeme živjela u Velikoj Britaniji i SAD, ali je kao državljanka Srbije koja ima prebivalište u Beogradu dolazila i glasala i na gradskim izborima.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.