24.12.2023. 16:16
0
Ogroman požar u Splitu izazvalo dijete koje je komšiji ubacilo petardu na balkon
U stanu u splitskoj Boškovićevoj ulici sinoć je buknuo požar. Srećom, nije bilo povrijeđenih, a gasilo ga je 13 vatrogasaca. Uviđajem je potvrđeno da je požar izazvala petarda koju je bacilo dijete.

“Utvrđeno je da je požar izazvan pirotehničkim sredstvom koje je palo na plastičnu balkonsku roletu. U požaru su izgorjeli predmeti koji su se nalazili na balkonu, također oštećena su stakla na vratima i prozorima na balkonu i zacrnjeni su zidovi u prostorijama bliže balkonu. Također, utvrđeno je da je pirotehničko sredstvo bacilo dijete s balkona drugog stana.

Policijski službenici će obaviti sve potrebne radnje iz nadležnosti policije i dostavit će izvješće nadležnom ODO-u Split i Ravnateljstvu civilne zaštite radi donošenja odluka iz njihove nadležnosti”, objavila je policija, a prenosi Dalmatinski portal.

(Ajdin B.)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.