25.12.2023. 10:14
2
Snimak kruži mrežama: Vučićeva policija brutalno tuče demonstrante u Beogradu
FOTO: Screenshot/x
Sinoćnji protesti opozicije i nezadovoljnih građana u glavnom gradu Srbije koji tvrde da je režim Aleksandra Vučića lažirao rezultata u Beogradu okončan je, kako javljaju tamošnji nezavisni mediji, brutalnom intervencijom policije.

Žandarmerija je koristila biber sprej i dimne bombe, a na snimcima koji kruže društvenim mrežama može se vidjeti kako policija brutalno tuče demonstrante. Podsjetimo, pozicija tvrdi da su glasači iz bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska za potrebe izbora dobili lične karte i prebivalište u Beogradu.

- Kada uzmemo u obzir efekat glasanja, ti ljudi iz RS-a su sada glavni argument i za međunarodnu zajednicu jer dovode u pitanje ne samo izbore nego i legitimnost vlasti Aleksandra Vučića. Paradoksalno, ali Milorad Dodik je itekako uzdrmao Vučića na način na koji mu je pomogao - kazao je politički analitičar iz beograda Dušan Janjić, prenosi Faktor.





2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.