7.2.2024. 18:05
1
Pizza majstorima na Jadranu nude platu 5.000 KM: Ali ima jedan uslov, a to je rad bez slobodnog dana svaki dan devet sati
Dok se mnogi žale zbog niskih plata i loših uvjeta, pizza majstori u Hrvatskoj mogu birati gdje će raditi.

Ovih dana na Jadranu je otvoreno više od stotinu radnih mjesta za pekače pizze, kojim se nudi neto plata do 2.500 eura - oko 5.000 KM.

Loša stvar je da u većini oglasa to podrazumijeva devetosatno radno vrijeme bez slobodnog dana, a traže se i roštilj majstori.

"Obje su profesije vrlo tražene na tržištu rada, a ponuđene plate konstantno rastu, brže od državnog prosjeka", kaže Alen Mrvac s portala MojPosao, a prenosi Biznis.ba.

Poslodavci se među sobom nemilosrdno bore kako bi osigurali da upravo dođu njima.

Vlasnik pizzerije Ivo Topalović otkrio kako je njegova potraga za pizza majstorom trajala mjesecima, a prema njegovom opisu može se reći kako postoje određene sličnosti s potragom za blagom.

"Preko oglasa gotovo pa nikako ne možeš naći pizza majstora. Spletom okolnosti, preko prijatelja, poznanika, preko nekoga čuješ da je nezadovoljan, da želi drugačije uvjete, onda osluškuješ njihove probleme i što bi htjeli, onda se prilagođavaš i pokušavaš ga dovesti", objašnjava Topalović.

(Ajdin B.)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.