2.4.2024. 9:02
0
Uznemirujući snimak - Užas u Dalmaciji: Pucao na HGSS-ovca i njegovo auto, napao ljude sjekirama...
Jedan muškarac je upucan, dok je drugi povrijeđen sjekirom u sukobu koji je sinoć, oko 19.30 sati, izbio u Kaštel Štafiliću, saopćila je to Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

- Obojica su prebačena u splitsku bolnicu. Policija je uhitila počinitelja. Kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih činjenica i rasvjetljavanja okolnosti događaja je u tijeku, naveli su iz policije.

Društvenim mrežama širi se uznemirujuća snimka napada, na kojoj se vidi da na podu sjedi ranjeni muškarac, inače dugogodišnji član Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS), dok mu drugi muškarac pokušava pomoći, a treći zove policiju. U tom trenutku do njih dotrčava napadač sa dvije sjekire u rukama te udara muškarca koji je pomagao HGSS-ovcu sjekirom u glavu i viče: "Šta je, pi*ko" i "Ubit ću te jednog dana".

Potom u pomoć dotrčavaju još dva muškarca koji pokušavaju obuzdati napadača. Ruše ga na tlo. Sve vrijeme se čuju vriskovi i jauci. Propucani muškarac pada na tlo dok muškarac koji je napadnut sjekirom i dalje stoji na nogama. Napadač ostaje ležati okružen ljudima koji su ga svladali.

Dalmatinski portal piše da je do sukoba navodno došlo zbog parkiranja te da je s ustrijelnim ranama trbuha i natkoljenice u splitsku bolnicu iz Kaštela prebačen Kruno B., dugogodišnji član HGSS-a.

- Cijeli dan je proveo na dežurstvu na Malački, vratio se kući i onda je došlo do tog sukoba na parkingu. Ne znam detalje, sada policija istražuje slučaj. Kruno je prebačen u bolnicu, tamo su i naši liječnici, sada ću i ja put KBC-a da vidim kako je, kazao je Branimir Jukić, pročelnik HGSS-a u Splitu, prenosi Index.hr.

U KBC-u Split potvrdili su da su primljene dvije osobe. Kako navode u splitskoj bolnici, 46-godišnjak je zadobio tri prostrijelne rane u području abdomena, lijeve natkoljenice i desne nadlaktice te je hitno operisan. Drugi muškarac ima ranu na glavi. 

Fotografije očevida prikazuju forenzičare koji označavaju rupe na automobilu, što bi moglo značiti da je napadač pucao dok je HGSS-ovac još uvijek bio u autu.

Napadač je i prije 21 godinu bio priveden jer je nožem u leđa i trbuh ubo 18-godišnjaka, piše Dalmatinski portal. Djelo je priznao te je pušten nakon ispitivanja. Tvrdio je tada da ga je uzrujalo što je mladić mokrio po zidu njegove kuće. U pretrazi stana pronašli su mu pušku M-48, punjenje za ručni bacač i tromblonsku minu.

Snimak objavljen na društvenim mrežama izuzetno je uznemirujućeg sadržaja i gledate ga na vlastitu odgovornost. Možete ga pogledati OVDJE.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.