9.4.2024. 8:39
3
Zukorlić prihvatio poziv Konakovića: "Zabrinut sam zbog stavova nekih bošnjačkih predstavnika"
FOTO: Facebook
Predsjednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić rekao je da će se odazvati na poziv lidera Naroda i pravde Elmedina Konakovića na sastanak političkih predstavnika Bošnjaka koji će se održati u petak, 12. aprila.

"Kao predsjednik Stranke pravde i pomirenja, odazvat ću se pozivu ministra vanjskih poslova i predsjednika stranke Narod i Pravda, Elmedin Konaković, na sastanak političkih predstavnika Bošnjaka regije koji organizira trećeg dana Bajrama.

Svrha skupa je jačanje saradnje među Bošnjacima i povezivanje bošnjačkog naroda regije i šire, bez namjere da skup bude usmjeren protiv bilo koga", kazao je Zukorlić.

Navodi kako podržava pravo svakog naroda na svenarodna nadgranična okupljanja.

"Podržavam pravo svakog naroda na svenarodna nadgranična okupljanja. To pravo imaju i Bošnjaci, jer postojanje i identitet jednog naroda nisu ograničeni na granice jedne države ili teritorije.

Izražavam zabrinutost zbog stavova nekih bošnjačkih predstavnika koji se protive ovom okupljanju. Decenijama propuštaju doprinijeti saradnji u poboljšaju privredne, socijalne, kulturne i političke organizovanosti Bošnjaka", navodi se u reakciji Usame Zukorlića.

Poziv su odbili predsjednik SDA Bakir Izetbegović i Stranke za BiH Semir Efendić, a na sastanak dolazi predsjednik stranke Naprijed Šemsudin Mehmedović.

Konakovića i ovaj skup kritikuju jer na listi zvanica nema predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića, premijera FBiH Nermina Nikšića kao ni predstavnika Bošnjaka iz bh. entiteta RS.

(Erna H.) 

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.