9.4.2024. 12:03
0
Policija o potrazi za Dankom: Ostali smo bez ključnog svjedoka
FOTO: Telegraf.rs
Major policije Bojana Otović Pjanović izjavila je da, iako su osumnjičeni za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić iz Bora nakon saslušanja priznali i opisali način krivičnog djela koje su učinili, prava istina o tome šta se tačno dogodilo može biti utvrđena samo na osnovu tijela djevojčice, za kojim se još traga.

Ona je za TV Blic istakla da policija nikada nije imala ovakav slučaj i da detalje izjave preminulog D.D., brata osumnjičenog za ubistvo, ne može da iznosi u javnost jer je istraga i dalje u toku.

"Čim je dat nalog tužioca da se isti zadrži do 48 časova, on je u tom periodu imao srčani udar i preminuo, to je dovoljan osnov sumnje ili podozrenja da je učestvovao i pomagao u navedenom događaju. Oni su navodili lokacije, gdje može biti tijelo", rekla je ona.

Istakla je da se ostalo bez jednog ključnog svjedoka, ali da ima dovoljno materijalnih dokaza.

"On ne može da potvrdi svoju izjavu pred tužiocem, ali D.D. je detaljno opisao zločin i rekao ko mu je pomogao da sakrije tijelo i svakako će se uzeti u obzir izjava njegovog brata", rekla je Otović Pjanović.

I danas se nastavlja potraga za tijelom Danke Ilić

U Borskom okrugu se i danas, šesti dan od hapšenja osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, na terenu nastavlja potraga za njenim tijelom, a pretražuje se drugi dio Lazarevog kanjona, javlja reporter Tanjuga.

Pripadnici policije zajedno sa spasilačkim timom i Gorskom službom spasavanja pretražili su prvih 3,5 kilometara kanjona, a pretražena je i jama iznad kanjona duboka 70 metara.

Za pretragu se koristi specijalistička spasilačka oprema i dronovi.

Podsjetimo, Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, a nakon 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, policija je uhapsila J.S. i D.D. iz Bora, za koje se sumnja da su djevojčicu udarili automobilom, a zatim njeno tijelo stavili u gepek kola i odneli na deponiju.

Na teret im se stavlja krivično djelo teško ubistvo u saizvršilaštvu.

D.D. je na saslušanju priznao zločin, dok se J.S. branio ćutanjem, a njima je nakon saslušanja određen pritvor do 30 dana.

Naknadno su uhapšeni D.D. i R.D. otac i brat osumnjičenog D.D., zbog sumnje da su mu pomogli da premjesti tijelo djevojčice na za sada nepoznatu lokaciju.

Brat osumnjičenog preminuo je u Policijskoj upravi u Boru, dok je ocu osumnjičenog određen pritvor do 30 dana.

U međuvremenu je direktor JP "Vodovod" u Boru podnio ostavku iz, kako je naveo, moralnih razloga.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.