10.4.2024. 9:21
0
Tragedija na Jadranskoj magistrali: Poginuli brat i sestra, on je vozio kući iz škole
Dvije osobe su poginule, a dvije povrijeđene u sudaru tri vozila koji se dogodio sinoć na Jadranskoj magistrali kod mjesta Ratac, saopštila je dubrovačko-neretvanska policija.

Povrijeđene osobe prevezene su u Opću bolnicu u Dubrovniku, a na mjestu saobraćajne nesreće obavljen je uviđaj. 

U nesreći su, kako prenose hrvatski mediji, poginuli brat i sestra iz mjesta Gradac. On je bio 2003. godište, a ona 2005. godište. Na Facebook stranicama mjesta Gradac brojni građani se opraštaju od njih.

Kako piše Dubrovački dnevnik, sudar se dogodio na ravnom i dobro preglednom dijelu ceste, a prema neslužbenim informacijama skrivilo ga je vozilo stranih registracijskih oznaka kojim su navodno upravljali albanski državljani.

Brat i sestra su, prema dosad dostupnim informacijama, bili u vozilu makarskih registarskih oznaka. Oni su stradali na mjestu. Poginula djevojka bila je srednjoškolka, a brat je bio tek koju godinu stariji od nje.

Kako saznaje Slobodna Dalmacija, mladić je iz Dubrovnika prema Gradcu vozio svoju sestru, maturankinju Medicinske škole koja je u gradu pod Srđem živjela u đačkom domu. 

Mještani u šoku, a tužnu vijest objavila je i opštila Gradac na svojoj stranici na Facebooku, gdje se od poginulih mladih ljudi opraštaju brojni sugrađani, prijatelji i poznanici.

"Stipe i Kate, anđeli dragi počivajte u miru, a obitelji neka Bog da snage da izdrže ovu tešku bol koja se ne može opisati...", "Djeco draga, počivali u miru, anđeli vas u raj poveli. Tuga ogromna i nevjerica", neki su od komentara mještana koji se opraštaju od stradalih i izražavaju sućut obitelji.

Općina je proglasila Dane žalosti od 10. do 13. aprila.

"Općina Gradac proglašava Dane žalosti na području općine Gradac od 10. travnja 2024. godine do 13. travnja 2024. godine povodom tragične smrti Stjepana i Katarine Đerek.

Dani žalosti obilježit će se spuštanjem zastava Republike Hrvatske na pola koplja na području općine Gradac.

Tijekom Dana žalosti neće se održavati programi i događaji sa zabavnim obilježjima.

Pozivaju se pravne i fizičke osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost da svoje poslove obavljaju primjereno Danima žalosti", objavljeno je na stranici Općine Gradac.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.