10.4.2024. 15:11
0
Uprkos apelima UN-a: Srbija u martu izvezla naoružanje vrijedno 14 miliona eura u Izrael
FOTO: ilustracija
Uprkos apelima eksperata UN-a iz februara ove godine da se obustavi izvoz oružja u Izrael zbog zločina u Gazi, Srbija je u martu izvezla naoružanje vrijedno 14 miliona eura u ovu zemlju, pokazuju podaci Uprave carine koje skuplja Checkpoint, objavila je Nova ekonomija.

Ovo je, kako navode, treća isporuka naoružanja koje je Srbija poslala Izraelu od napada Hamasa na Izrael u oktobru 2023. godine. 

Nova ekonomija podsjeća da je BIRN prethodno otkrio da je vodeće državno poduzeće za izvoz naoružanja, Jugoimport-SDPR poslalo dvije isporuke u ukupnoj vrijednosti većoj od milion eura.

U oktobru 2023. Jugoimport je izvezao robu vrijednu 540.120 eura, dok je u februaru ove godine u Izrael uputio pošiljku vrijednu 510.000 eura, navodi BIRN na društvenoj mreži X.

Ministarstvo unutrašnje i vanjske trgovine Srbije odbilo je da BIRN-u dostavi detaljne podatke o tome koliko je oružja izvezeno u Izrael od napada Hamasa u oktobra 2023., proglasivši to državnom tajnom, prenosi portal Nova.rs.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.