28.4.2024. 15:47
0
Srbija: Preminuo radnik koji je teško povrijeđen u eksploziji u fabrici za proizvodnju raketnog goriva
Preminuo je radnik B.R. (30) koji je jučer povrijeđen u eksploziji i požaru u tvornici pogonskih sistema za rakete "Ede pro" u Leštanima u Srbiji, saznaje "Blic". Kako je potvrđeno, on je jučer nakon dijagnostike bio je primljen u bolnicu u Beogradu, ali je uprkos naporima lekara preminuo.

Dva radnika povrijeđena su u požaru koji se dogodio jučer nešto prije podneva u Leštanima

Do požara je došlo u proizvodnoj hali fabrike pogonskih sistema za rakete, a povrijeđeni radnici su državljanin Indije (30) i Srbije (44).

Požar je izbio nakon što se zapalila mašina u kompleksu tvrtke "Ede pro" u Leštanima kod Beograda.

Kompanija se bavi proizvodnjom dijelova za rakete, turbomotora raketa i goriva.

"Ede pro" je angažiran u istraživanjima, razvoju, proizvodnji, trgovini i modernizaciji sadašnjeg naoružanja i obrambene opreme, ali i za civilne potrebe.

(Sead M.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.