16.6.2024. 19:06
0
Gradonačelnik Nikšića u skandaloznom govoru mržnje prijetio: Ako nismo braća, završit ćete kao Turci
"Bit ćemo strpljivi. Čekat ćemo uvijek otvorenog srca i otvorenih ruku s pitanjem: Jesmo li braća? A ako neko neće da budemo braća, ako neko hoće više da liči na Turke, onda bogami u budućnosti, prema njima ćemo kao i prema Turcma postupati".

To je izjavio predsjednik Općine Nikšić Marko Kovačević prilikom obilježavanja 166. godišnjice o Bitke na Grahovcu.

Sve ovo se čuje na snimku koji kruži društvenim mrežama.

Kovačević je održao skandalozan govor na Spasovdan na Grahovcu. Osim govora mržnje, uputio je i prjetnje Crnogorcima, poručivši im da će sa "onima koji ne priznaju da su braća sa Kovačevićem i njemu sličnima, postupati kao sa Turcima".

Nastavio je riječima u kojima kaže da su Crnogorci neznaveni.

- Nije im otvoren put ka istini. Više liče na tuđina nego na sebe. Što je Njegoš govorio, "zarobili su sebe u tuđinama". Radit ćmo na tome da se i oni sjete naše slave i slave naših predaka. Da i oni zajedno sa nama uznose Bogu molitvu kao mi danas, i kao što su to hrišćanski ratnici srpske vojske Crnogoraca i Hercegovaca na Grahovcu prije 166 ljeta - kazao je Kovačević.


Kako u ovim porukama osim govora mržnje ima i elemenata prijetnji, ovim slučajm bi hitno trebalo da se pozabave nadležni državni organi, piše CdM.

 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.