24.6.2024. 19:02
1
Vučić: "Očekujem eskalaciju situacije u Evropi i svijetu"
FOTO: Screenshot
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da očekuje eskalaciju situacije u Evropi i svijetu te naglasio da je trenutno najveća geopolitička kriza poslije Drugog svjetskog rata.

- Očekujem eskalaciju situacije u narednim mjesecima i da se suočimo sa veoma teškim posljedicama, govorim o Evropi i svijetu. Moramo da budemo čvrsto opredijeljeni da svoj posao uradimo na najbolji mogući način, da sačuvamo mir, da obezbijedimo ekonomski rast - poručio je Vučić tokom obraćanja javnosti iz zgrade Generalnog sekretarijata predsjednika Srbije.

- Poštovani građani Srbije, poštovani novinari, 29. aprila sam se posljednji put na ovakav način obratio i danas želim u uvodu svog obraćanja da zamolim građane naše zemlje, jer isključivo ću govoriti o Srbiji, ne pominjući političke partije, njihove interese ili bilo šta slično. Govoriću o problemima sa kojima se suočavamo - rekao je Vučić, prenosi Tanjug.

Rekao je da bi volio da svi saslušaju to i sagledaju šta će reći kako bi se po mnogim pitanjima otvorila široka rasprava i dijalog.

- Da zajedno odgovorimo onim izazovima koje su pred nama i da dođemo do rezultata koje svi želimo. Živimo u vrijeme najveće geopolitičke krize posle Drugog svjetskog rata i ja želim zarad historije da vam kažem, pošto naravno imam i određenih saznanja više nego obični građani, a nerijetko se puzdam i u ono što osetim kroz razgovore sa najvećim svjetskim liderima - i očekujem eskalaciju situacije u narednim mjesecima i očekujem da se suočimo sa veoma teškim posledicama, govorimo o Evropi i svijetu - rekao je Vučić.

Naglasio je da “mi moramo da budemo čvrsto opredijeljeni da svoje zadatke i ono što je naš posao izguramo do kraja".

- Da uradimo na najbolji mogući način, da sačuvamo mir u našoj zemlji, ali i da obezbijedimo ekonomski rast, da obezbijedimo svakako bolji život građana Srbije - zaključio je Vučić.

(Erna H.) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.