29.6.2024. 14:46
0
Dačić nakon napada ispred ambasade Izraela : U Beogradu preventivno pojačane mjere sigurnosti
FOTO: MUP SRBIJE
Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić posjetio je u Urgentnom centru povrijeđenog pripadnika Žandarmerije Miloša Jevremovića (34) u koga je danas, dok je osiguravao Ambasadu Izraela, muškarac, čiji se identitet još utvrđuje, pucao iz samostrijela i izjavio da je ovaj događaj teroristički akt i da su u Beogradu preventivno pojačane mjere bezbjednosti.

- Iako identitet nije utvrđen, nesumnjivo je da se radi o terorističkom aktu koji je uperen i protiv države Srbije i protiv pripadnika Žandarmerije. Mi smo preventivno uhapsili još neke ljude koji su se nalazili u blizini policijskih objekata. Zajedno sa bezbednosnim službama gledamo da povežemo cijeli slučaj, neke sumnje su već prisutne, da je riječ o licima koja su već poznata bezbjednosnim službama, a riječ je o vehabijskom pokretu. Ali to nisu potvrđene informacije - izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Dačić i naglasio da su preventivno pojačane sve mjere bezbednosti u gradu, ne samo ispred objekata koji su od značaja kao što su ambasade, državne institucije, već i na mjestima da građani vide policiju, u tržnim centrima i šetalištima.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.