1.7.2024. 14:34
0
Otkriveni novi detalji ubistva bebe u Hrvatskoj
FOTO: ilustracija
Centralnu Hrvatsku šokirao je stravičan zločin u kojem je majka ubila svoje tek rođeno dijete.

Ubistvo se dogodilo u subotu, a prema još uvijek neslužbenim saznanjima 24sata.hr, tijelo novorođenčeta je pronašao član porodice koji je o svemu obavijestio policiju.

Naknadno su u javnost procurile nove informacije stravičnog slučaja, a o svemu se oglasilo i državno tužilaštvo.

Tužilaštvo Hrvatsle (DORH) navodi kako ženu (22) terete za teško ubistvo, te joj je sudac istrage odredio istražni zatvor.

Dežurna zamjenica županijskog državnog tužioca je, zajedno s nadležnim službama 29. juna 2024., provela uviđaj povodom osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela te je u saradnji sa nadležnom policijskom upravom poduzelo druge mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja.

DORH je 30. juna 2024., u službi dežurstva, povodom podnesene kaznene prijave nadležne policijske uprave, ispitalo hrvatsku državljanku (2002.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teško ubistvo iz članka 111. tačke 2. Kaznenog zakona na štetu novorođenčeta, nakon čega je doneseno rješenje o provođenju istrage.

Državno tužilaštvo je, nakon ispitivanja osumnjičene podnijelo sucu istrage u prijedlog za određivanjem istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i zbog posebno teških okolnosti počinjenja ovog kaznenog djela (članak 123. stavka 1. tačka 2., 3. i 4. ZKP-a).

Sudac istrage prihvatio je prijedlog ovog državnog tužilaštva i osumnjičenoj 30. juna 2024. godine odredio istražni zatvor po predloženim zakonskim osnovama.

Zločin se, prema nezvaničnim informacijama, dogodio na širem području Svetog Križa Začretje, nedaleko Krapine u Hrvatskom zagorju. U toku je obdukcija tijela bebe na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.