1.7.2024. 17:53
0
Haos u Crnoj Gori: Opozicionari blokirali govornicu, nisu dopustili premijeru da se obrati
Premijerski sat, na kojem je predsjednik crnogorske vlade Milojko Spajić trebao odgovarati na pitanja zastupnika, nije održan u ponedjeljak jer je dio opozicije stao ispred govornice ne dozvoljavajući da se sjednica održi.

Zastupnici opozicione Demokratske partije socijalista (DPS) na taj način protestvovali su jer je Spajić prošlog petka par sati prije ponoći otkazao učešće na premijerskom satu koji se trebao održati u subotu, tražeći da se pomakne za ponedjeljak.

Oskar Huter (DPS) je kazao da premijer može doći u parlament kad bude pozvan "a ne kad on hoće".

Zastupnici DPS-a su stali na sredinu parlamenta, ispred stola predsjednika parlamenta Andrije Mandića, ne dopuštajući održavanje sjednice.



Mandić je pokušao održati Skupštinu, no zastupnici DPS-to nisu dozvoljavali. Na kraju je zaključio zasjedanje najavljujući da će se ono nastaviti novim premijerskim satom. Dodao je da ne želi da se sve završi pozivanjem osiguranja da udalji zastupnike DPS-a.

Crnogorski premijer Milojko Spajić u petak navečer je otkazao učestvovanje na premijerskom satu zbog, kako je prvobitno saopćeno iz njegovog kabineta, službenog puta u Bruxelles.

No u subotu, kad se trebala održati sjednica, viđen je u kafićima u Podgorici. To je izazvalo revolt opozicije koja je utvrdila da premijer ne poštuje zakonodavno tijelo.

Odgovarajući na pitanja novinara o tome zašto se nije pojavio u subotu na premijerskom satu, Spajić je kazao da je šef kluba zastupnika DPS-a Andrija Nikolić "tražio da radi građana to bude u ponedjeljak", dodajući da nije bio u Bruxellesu već da je rekao da ne može učestvovati "radi posjete".

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.