2.7.2024. 13:09
0
Selo Bošnjake u Hrvatskoj pogodila razorna oluja: Uništeni krovovi i usjevi
FOTO: Screenshot
Maleno selo Bošnjaci, koje se nalazi na samoj granici između Bosne i Hercegovine i Hrvatske, pogodilo je veliko olujno nevrijeme.
"Situacija je katastrofalna. Upravo zasjeda štab Civilne zaštite i radimo maksimalno od samog jutra. Ono što mogu sada reći da će doći građevinska komisija te će se sve snimati i dronom. Pripremili smo isušivače, folije i zamjenski crijep", rekao je u utorak ujutro načelnik Bošnjaka Andrija Juzbašić nakon strašnog nevremena koje je uništavalo sve pred sobom na tom području.

Dodao je kako imaju podršku svih dijelova vlasti i obećanja o pomoći.

- Tu je gradonačelnik Vinkovaca, ljudi iz županije, zvali su iz Vlade premijer Plenković i potpredsjednik Vlade Tomo Medved. Znamo da imamo osam sunčanih dana da sredimo stvari - rekao je Juzbašić.

Kako je potvrdio vukovarsko-srijemski župan Franjo Orešković na područje Bošnjaka stiže još najlona i građevinari.

Uskoro bi im se u obilasku trebao priključiti i potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, šumarstva i ribarstva Josip Dabro.

Naime, Županijski centar 112 Vukovar zaprimio je 70-ak poziva vezanih uz posljedice olujnog nevremena praćenog vjetrom, obilnom kišom i jakim gradom, koje je u večernjim satima zahvatilo područje Vukovarsko-srijemske županije i prouzročilo veliku materijalnu štetu. Dojave su se odnosile na oštećenja strujne infrastrukture, poplavljena dvorišta i kuće, padove stabala te oštećenja automobila, krovova i fasada.

Prema dosadašnjim informacijama, nevrijeme je najviše pogodilo područja općine Bošnjaci te gradova Županje i Vinkovaca. Sve nadležne službe su na terenu i rade na sanaciji, a radi utvrđivanja štete u obilasku su još u ponedjeljak bili v.d. župana Franjo Orešković i voditelj Službe civilne zaštite Vukovar Stjepan Draganić.

Nešto lakša situacija bila je na zapadnom djelu Brodsko-posavske županije koje je jučer oko 18.30 sati zahvatilo je nevrijeme praćeno jakim vjetrom i gradom.

Županijski centar 112 Slavonski Brod zaprimio je oko 60-ak poziva građana o padovima stabala, oštećenjima krovova, električnih vodova i automobila. Obaviještene su sve nadležne službe koje su na terenu i saniraju štetu.
Hrvatska
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.