23.7.2024. 14:47
0
Ubica iz Daruvara prijavljen za 11 kaznenih djela, među njima i femicid
FOTO: N1
Bjelovarsko-bilogorska policija dovršila je danas kriminalističko istraživanje nad Krešimirom Pahokijem (51) zbog osnovane sumnje da je pucajući iz vatrenog oružja počinio 11 kaznenih djela, među kojima su femicid, četiri teška ubistva i jedno ubistvo.

Policija je, ne navodeći Pahokijev identitet, izvijestila kako je osumnjičeni u ponedjeljak ušao u prostor ustanove za smještaj starijih i nemoćnih osoba u Daruvaru, gdje je u namjeri da liši života više osoba pucao iz vatrenog oružja, čime je počinio 11 kaznenih djela.

Preciziraju da je riječ o jednom teškom ubistvu ženske osobe, četiri teška ubistva, jednom ubistvu, tri teška ubistva u pokušaju i dva ubistva u pokušaju.

Očevidom na mjestu događaja rukovodila je zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru, koja je naložila obdukciju smrtno stradalih osoba, dodaje policija.

U policiji ističu da je protiv Pahokija podnesena kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske.

Glavni direktor policije Nikola Milina izjavio je u ponedjeljak u Daruvaru da je policija uuhapsila Pahokija u ugostiteljskom objektu nedaleko od doma za starije i nemoćne osobe vrlo brzo nakon dojave o pucnjavi te da je kod sebe imao neregistrirano kratko vatreno oružje.

Izvijestio je kako je na mjestu događaja ubijeno pet osoba, u virovitičkoj bolnici još jedna osoba podlegla je povredama, dok je njih šest povrijeđeno.

Pet ubijenih bili su štićenici doma, a jedna je osoba bio djelatnik doma.

Milina je otkrio i da je policija prema Pahokiju od 2012. do juna ove godine postupala tri puta zbog narušavanja javnog reda i mira te zbog porodičnog nasilja.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.